Servicii proiectare peisagistica

You Are Here: Home / Servicii proiectare peisagistica

Proiectare peisagera 

Serviciile de proiectare peisagera oferite de ECO-ART GARDEN SRL sunt realizate de arhitecti colaboratori cu experienta in planificarea, proiectarea, prezervarea si reabilitarea spatiilor verzi publice sau a gradinilor private. Pornind de la solide cunostiinte de horticultura si design exerior, arhitectii peisagisti realizeaza servicii de proiectare peisagera ce au la baza interactiunea  intre cele sase principii:  economic, tehnologic, ecologic, functional, cultural si estetic.

De ce este nevoie de servicii de proiectare peisagera?

Aspectul exterior al resedintei, din punct de vedere estetic-functional si recreativ, confera proprietarilor sentimentul de odihna si relaxare in gradina si asigura totodata si o crestere importanta a valorii proprietatii, iar acestea sunt motive importante  ce au determinat mai ales in ulimii ani, cresterea interesului pentru servicii de proiectare peisagera.

De asemenea, inclusiv in zona publica, nevoia de  proiectare peisagera este in continua crestere, intrucat prin amenajarea spatiilor verzi din parcuri si a locurilor de joaca pentru copii, primarii pot demonstra alegatorilor cat de buni gospodari sunt, si de ce nu, ca ” gandesc verde” si sunt interesati de protejarea mediului  inconjurator.

Dincolo de aspectele ce tin de horticultura, adica alegerea plantelor potrivite caracteristicilor solului, climatului, intensitatii radiatiei solare, orientarii fata de punctele cardinale,  distantelor de amplasare a plantelor  prietene sau nu,  o gradina , asa cum afirma peisagistul Home in 1862 ” este o opera de arta care poate provoca sentimente de grandoare, admiratie, veselie, melancolie, surprindere si mirare”. Ca urmare, prin proiectarea peisagera trebuie sa fie alese culorile , lumina, apa, vegetatia, piatra si lemnul care sa compuna o poveste ce va exprima emotiile si sentimentele proprietarului.

Realizarea unei gradini sau a unui spatiu verde public sau  din curtea unei companii, in  care sa se imbine perfect frumusetea plantelor si aspectul estetic cu utilitatea acestora, implica o faza de proiectare ce utilizeaza un sistem de proiectare peisagera in AUTOCAD 2D si 3D.

Proiectul realizat in 3D prin intermediul celor mai noi aplicatii software de pe piata, permite clientului sa vizualizeze gradina si sa faca modificari inainte de a face o investitie de multe ori costisitoare.

Orice proiect este conditionat de cost, timp si calitate. Termenul de executie si pretul sunt determinate de marimea si complexitatea lucrarii.

 Etapele realizarii unui proiect:

 • Stabilirea cerintelor de proiectare peisagera:
  • vizitarea spatiului
  • inspectarea suprafetei pentru a realiza armonizarea cu mediul inconjurator si evaluarea posibilitatii tehnice de a executa lucrari de tip : cascade, piscine, iazuri arhitecturale, fantani arteziene, grote, elestee, stanci, podete, foisoare, gazebo
  • analiza solului pentru a asigura preconditiile plantarii di dezvoltarii vegetatiei
 • alegerea temei de proiectare peisagera
 • realizarea schitelor in 2D, 3D
 • feedback privind designul, elaborare deviz si semnare contract
 • realizare proiect

 Proiectele cu un grad de complexitate mai scazut, costa 100 euro, iar daca lucrarea se executa cu echipa ECO-ART GARDEN SRL si se incheie abonament de intretinere pentru min 6 luni, proiectul este gratuit.

[ult_buttons btn_title=”Vezi Tarife” btn_link=”url:%2Ftarife||” btn_size=”ubtn-block” btn_title_color=”#ffffff” btn_bg_color=”#81d742″ icon_size=”32″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” el_class=”buttontom”]
1 visitors online now
0 guests, 1 bots, 0 members
Max visitors today: 4 at 01:15 am
This month: 5 at 06-20-2018 01:17 pm
This year: 9 at 03-22-2018 09:18 pm
All time: 15 at 06-21-2017 10:01 pm