Stropiri Fitosanitare

You Are Here: Home / Stropiri Fitosanitare

Tratamente (stropiri) fitosanitare 

Aplicarea stropirilor fitosanitare favorizeaza o dezvoltare rapida si o crestere a plantelor  fara boli si daunatori , imprimand acestora pentru toata perioada de vegetatie un aspect  sanatos , inflorescenta bogata, un  verde intens al frunzelor si o productie crescuta de fructe.

In acesta perioada de repaos vegetativ, prin programul dr. Plant,  recomandarile echipei ECO-ART GARDEN SRL sunt de a fi executate tratamente fitosanitare in special in ferme si microferme de productie pomicola, arbusti, pepiniere pomicole, dar si in gradinile personale, intrucat, prin aceste stropiri pot fi facute economii importante pentru stropirile fitosanitare pe fazele viitoare de dezvoltare a plantelor. Prin tratamentele fitosanitare aplicate prin programul dr Plant dezvoltat de echipa noastra de specialisti, in aceasta perioada, poate fi diminuata concentratia:

-bacteriologica  (focul bacterian al rozaceelor)

-ciupercilor fitopatogene (care produc fainare, monolioze, ciuruiri, rapan etc)

-formelor hibernante ale paduchelui din San Jose, paduchelui lanos, acarienilor, afidelor, psylidelor etc

Tratamentele pentru pomi se efectueaza numai cu atomizorul, pentru ca permite imbaierea pomului pentru a creste eficienta stropirilor fitosanitare.

In afara aplicarii de tratamente fitosanitare sunt necesare si programe de combatere daunatori: viespi, cartite, furnici , soareci, etc.

Atentie: Aceste tratamente se aplica in conditii speciale, pentru care trebuie respectate normele de protectie a muncii, de protectie a mediului si nu in ultimul rand de protectie la incendii, intrucat unele din aceste solutii sunt inflamabile!

Recomandari foarte importante privind stropirile fitosanitare,  indiferent ca le efectuezi personal sau  cu firme specializate:

  • Fungicidele pe baza de cupru nu se vor amesteca cu insecticidele cu formulare ulei.
  • Intervalul de timp intre tratamentele cu fungicide pe baza de cupru si insecticidele cu ulei horticol trebuie sa fie de 2-3 saptamani. De regula se face un singur tratament cu insecticid cu ulei horticol care se aplica la sfarsitul repaosului vegetativ, asigurandu-se si combaterea altor daunatori care pot aparea in aceasta perioada.
  • Tratamentele fitosanitare facute in repaosul vegetativ asigura un start corect in faza de vegetatie. Dupa plecarea in vegetatie se va alege un plan de tratament fitosanitar in functie de speciile pomicole sau viticole avute in cultura.
  • Tratamentele fitosanitare se vor face prin imbaierea pomilor cu solutie, inclusiv a trunchiurilor.
  • Se va avea in vedere ca, la aplicarea tratamentelor fitosanitare, pomii sa fie uscati (sa nu fie acoperiti cu zapada sau chiciura), temperatura sa fie peste 5°C cu tendinta de crestere, fara vant.
  • Pentru reducerea rezervei biologice a agentilor de daunare, un rol important il au masurile de igiena culturala, respectiv taierea si arderea lastarilor atacati de fainare, foc bacterian, boli de scoarta si lemn (Phomopsis, Nectria, etc.), paduchele din San Jose, paduchele lanos, acarieni, afide etc., precum si strangerea si distrugerea fructelor mumificate.
  • La prepararea solutiei se vor respecta dozele sau concentratiile recomandate. Se vor respecta cu strictete normele de lucru cu produse de uz fitosanitar, pe cele de securitatea muncii, securitate a incendiilor, de protectie a mediului.

Indiferent ca esti fermier sau doar un fericit posesor al unei gradini ornamentale sau de productie legume, trebuie sa intocmesti un REGISTRU DE EVIDENTA A TRATAMENTELOR CU PRODUSE PENTRU PROTECTIA PLANTELOR.
Va prezentam cerintele si standardele conform legii obligatorii pentru fermieri si recomandate pentru persoanele fizice care intretin o gradina ornamentala sau de productie legume:
Fermierii care prin activitatea lor depoziteaza, manipuleaza si utilizeaza produse de protectie a plantelor au urmatoarele obligatii:

  • Sa utilizeze numai produse de protectie a plantelor omologate de Comisia Nationala de Omologare a Produselor de Protectie a Plantelor, care se regasesc in baza de date PEST-EXPERT.
  • Sa utilizeze produsele de protectie a plantelor doar in scopul pentru care acestea au fost omologate si numai in conformitate cu instructiunile de utilizare.
  • Produsele de protectie a plantelor clasificate ca foarte toxice (T+) si toxice (T) vor fi utilizate numai de persoanele juridice care detin autorizatie pentru utilizarea acestor produse, emisa de unitatea fitosanitara din raza teritoriala in care isi desfasoara activitatea.
  • Sa nu aplice tratamente cu produse de protectie a plantelor in zonele de protectie a resurselor de apa, in zonele de protectie sanitara si ecologica, precum si in alte zone protejate stabilite in conditiile legii.
  • Sa respecte conditiile de depozitare, manipulare si utilizare a produselor de protectie a plantelor in exploatatiile agricole, asa cum sunt prevazute la cap. VI pct. 6.3-6.6 din Codul de bune practici in ferma, aprobat prin Ordinul MMGA nr. 1.234/2006.
  • Sa pastreze o perioada de cel putin 3 ani documentele de evidenta contabila a produselor de protectie a plantelor depozitate si utilizate in exploatatie, precum si Registrul de evidenta a tratamentelor cu produse de protectie a plantelor. (sursa: Gazeta de agricultura)
[ult_buttons btn_title=”Vezi Tarife” btn_link=”url:%2Ftarife||” btn_size=”ubtn-block” btn_title_color=”#ffffff” btn_bg_color=”#81d742″ icon_size=”32″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” el_class=”buttontom”]
1 visitors online now
0 guests, 1 bots, 0 members
Max visitors today: 4 at 01:15 am
This month: 5 at 06-20-2018 01:17 pm
This year: 9 at 03-22-2018 09:18 pm
All time: 15 at 06-21-2017 10:01 pm